NYHEDER

10.07.24 - Der er i øjeblikket problemer med visse funktionaliteter i Intra. Blandt andet bliver der ikke sendt mails ud til medlemmerne. Bestyrelsen er på opgaven, men det vides ikke hvornår det bliver løst grundet ferietid. Update 17.07.24 - Problemet skulle være løst nu.

 

11.07.24 - Invitation fra DSU til IJS og Funskate seminar. LÆS HER.

 

Ny linje for kunstskøjteløb i Haderslev:

Nu kan den få fuld skrue på isen. Fra efteråret 2022 får kunstskøjteløbere deres egen linje i talentklasserne i Haderslev Kommune.

Hidtil har elever, der dyrker kunstskøjteløb, gået på multisportlinjen på Kløvermarkskolen, men både Vojens Skøjteklub og Talentcenter Haderslev har haft et ønske om, at der kom en specifik linje til kunstskøjteløberne.

”Vojens Skøjteklub er ambitiøs omkring talentudviklingen og har det seneste år forsøgt sig med morgentræning, og vi kan se, at klubben formår at løfte morgentræning for kunstskøjteløbere. De har gjort et rigtigt stort forarbejde og bevist, at der er et grundlag for en specifik linje for skøjteløb, og det vil vi fra politisk side, gerne bakke op om ved at give grønt lys for linjen”, siger Kjeld Thrane, formand for Kultur- og Fritidsudvalget.

Der er på nuværende tidspunkt ni kunstskøjteløbere, som i dag er optaget i talentklasserne på Kløvermarkskolens multisportslinje. 

”I Vojens har vi nogle fantastiske faciliteter for både ishockeyspillere og for skøjteløbere, og det glæder mig meget, at vi nu får mulighed for at udnytte faciliteterne endnu mere og forhåbentligt også løfte hele niveauet på isen”, siger Preben Holmberg, næstformand i Kultur- og Fritidsudvalget.

I Vojens Skøjteklub er der glæde over, at talenterne nu får deres egen linje.

”Det er simpelthen fantastisk. Vi får mulighed for at fastholde og videreudvikle vores talenter, og det får stor betydning for bredden i vores klub i og med, at vi nu også får mulighed for at ansætte en assisterende træner”, siger Eva Kjer, formand for Vojens Skøjteklub.

Derudover er der et håb om, at den nye linje kan have en positiv effekt på kommunens bosætning, fordi flere talenter og også deres familier på sigt forventes at flytte til kommunen. Haderslev Kommune er en af de eneste kommuner, der tilbyder en linje for kunstskøjteløbere.

”VI vil gerne være med til at sætte Vojens på landkortet i forhold til skøjteløb, og det tror jeg også er muligt med de rammer og muligheder, vi har i Vojens”, siger Eva Kjer.

Den selvstændig linje for kunstskøjteløb etableres i talentklasserne fra august 2022 samt efterfølgende talentudvikling via ungdomsuddannelserne fra august 2023.

Haderslev Kommune har arbejdet struktureret med talentudvikling siden 2007 og har siden 2008 haft talentklasser. Kommunen har gennem dette arbejde opnået status som Team Danmark Elitekommune. I dag har Talentcenter Haderslev inden for sportsområdet følgende linjer i talentklasserne: Fodbold, håndbold, ishockey, svømning og multisport.